Droombaan

Het is de leukste baan van de wereld! Het eerste gesprek ging goed, en je kijkt uit naar het tweede. Maar nu blijk je zwanger te zijn. Hier ben je dolgelukkig mee, maar hoe moet het nu met die baan?

Casus

Je hebt gesolliciteerd op je droombaan. De functie van PR-medewerker bij een klein theaterbureau lijkt je fantastisch. Bij het eerste gesprek klikt het uitstekend met de directeur en je toekomstige collega. Zij leggen uit dat het komende jaar een cruciaal jaar wordt voor het bureau; er komen een aantal grote voorstellingen aan, en het is belangrijk dat de PR hieromheen goed geregeld wordt. Gezien het huidige politieke klimaat lijken bezuinigingen op de subsidiestroom niet te voorkomen, er moet dus voor andere inkomsten worden gezorgd. Het lijkt je leuk om hier aan mee te werken. De directeur geeft ook aan jou een goede kandidaat te vinden.

Twee dagen voor het tweede gesprek kom je er achter dat je zwanger bent. Wat nu? Over een maand of zes zul je minstens vier maanden niet kunnen werken, en dat is net midden in het drukke theaterseizoen. Moet je dit melden bij het arbeidsvoorwaardengesprek of niet?

Wat denk je zelf?

Wat is je eigen mening? En zou je een bepaalde ethische invalshoek kunnen gebruiken om over bovenstaand dilemma de knoop door te hakken? Kijk vervolgens hieronder naar de uitgewerkte feedback.

Feedback

Het niet melden lijkt in eerste instantie handiger. Hoewel de werkgever officieel geen rekening mag houden met je zwangerschap bij het aannamebeleid, is dit moeilijk te controleren en zou je kans op de baan opeens wel een stuk kleiner kunnen worden. Aan de andere kant, het is een kleine organisatie, die het best wel moeilijk zal krijgen als ze pas na de sollicitatieprocedure er achter komen dat jij er juist tijdens de drukke tijd niet bent. Daar kan je je schuldig over voelen. Bovendien is het maar de vraag hoe prettig de werksfeer gaat zijn als je je zwangerschap verzwijgt.

Wettelijk ben je niet verplicht dit te melden. Sterker nog, de werkgever mag niet vragen naar een eventuele kinderwens in het sollicitatiegesprek. Ethisch kan het een andere afweging zijn. Hoewel je niet verplicht bent je zwangerschap te melden, kan je de organisatie waar je gaat werken benadelen door het te verzwijgen. De wet kun je zien als een soort ‘basis-ethiek’. Weinig mensen vinden het ethisch toegestaan om de wet te overtreden, hoewel dit niet wil zeggen dat ze het niet doen. Maar het stelsel van normen en waarden waarnaar mensen proberen te leven, is over het algemeen ruimer dan de wetgeving. Anders gezegd, er zijn veel zaken die niet specifiek verboden zijn in de wet, en die toch niemand als ‘goed gedrag’ zal bestempelen.

In deze specifieke situatie lijkt het beter om wel te vertellen dat je zwanger bent. Als ze bij deze organisatie geen zwangere vrouwen willen aannemen, wil jij er dan nog wel werken? En als ze je wel aannemen, ben je open en eerlijk geweest, wat voor je eigen gevoel prettiger is, en geef je je nieuwe collega’s de kans om met de planning alvast rekening te houden met je afwezigheid. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat de werksfeer verslechtert doordat je op je eerste dag moet zeggen dat je er binnenkort vier maanden niet bent.