Ongeschreven wetten

Je wilt weg bij je huidige baan, en bent al druk aan het solliciteren. Maar wat doe je dan als je huidige werkgever je een opleiding aanbiedt? Meld je dat je aan het solliciteren bent, of neem je die opleiding nog even mee?

Casus

Sinds drie jaar werk je als administratief medewerker bij een automatiseringsbedrijf. In drie jaar ben je aan steeds meer projecten mee gaan werken. Dat bevalt je goed. Eigenlijk ben je al wel een beetje uitgekeken op het administratieve werk. Maar ook officieel doorgroeien binnen het bedrijf is voorlopig niet mogelijk, zegt je werkgever. Daar is geen ruimte voor in de begroting. Hij ziet wel in dat je veel werk doet dat niet binnen je officiële functieomschrijving past, en daarom mag je wel binnenkort de cursus PRINCE-II gaan volgen, een dure projectmanagementcursus. Hij wil je nu inschrijven voor de cursus van volgende maand. Wat je werkgever niet weet, is dat je een interessante vacature hebt gezien bij een concurrerend bureau. Je was voordat je hoorde over de cursus al van plan daar te solliciteren. Het gaat om de vacature ‘Projectmedewerker’, waarbij een PRINCE-II certificaat als een grote pre wordt gezien.

Wat doe je? Solliciteer je zonder iets aan je werkgever te vertellen en ga je de cursus volgen? Zeg je pas iets tegen je werkgever als je weet of je de baan krijgt? Of vertel je wel over je sollicitatieplannen? Dan loop je natuurlijk wel het risico dat je werkgever de cursus niet meer wil betalen.

Wat denk je zelf?

Wat is je eigen mening? En zou je een bepaalde ethische invalshoek kunnen gebruiken om over bovenstaand dilemma de knoop door te hakken? Kijk vervolgens hieronder naar de uitgewerkte feedback.

Feedback

Als je niets vertelt over je sollicitatie weet je zeker dat de cursus doorgaat. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat de werksfeer verslechterd omdat je werkgever weet dat je aan het solliciteren bent. Bovendien, zo lang je werkgever niet rechtstreeks aan je vraagt of je aan het solliciteren bent, ben je niet aan het liegen. En wat als je de baan niet krijgt? Dan is het maar goed dat je je sollicitatie verzwegen hebt.

Aan de andere kant is je werkgever wel veel geld in je aan het investeren, terwijl jij misschien over twee maanden wel weg bent. Dat voelt niet echt eerlijk. En omdat doorgroeien hier niet mogelijk is, is de kans groot dat je op andere functies gaat solliciteren als het met deze vacature niets wordt. En hoe moet het dan straks als je op sollicitatiegesprek mag komen? Je zult dan toch moeten verklaren waarom je op korte termijn vrij wil vragen, of een smoes moeten verzinnen.

Ethisch handelen gaat verder dan ‘niet liegen’. Je werkgever niets vertellen met als argument ‘Maar hij vroeg het toch niet’ is in dat opzicht geen houdbare positie. Iets verzwijgen is geen liegen, maar voor veel mensen is het niet vertellen van zaken waarmee je iemand ‘beschadigt’ wel een breuk met hun normen- en waardenstelsel. Je overtreedt dan geen wet, maar handelt wel in strijd met zogenoemde ‘relationele normen’; leefregels die betrekking hebben op de band tussen mensen. Deze normen kan je zien als ongeschreven wetten.

Zeker als je een goede band hebt met je werkgever is het beter om hem te vertellen dat je toe bent aan een nieuwe functie en daarom vacatures aan het bekijken bent. Zo lang je nog geen aanbod hebt hoef je niet over iedere vacature waarop je solliciteert te vertellen, maar zorg dat hij wel op de hoogte is van het feit dat je om je heen aan het kijken bent. Dit heeft als voordelen dat je je niet meer schuldig hoeft te voelen en geen smoesjes hoeft te bedenken om vrij te krijgen voor gesprekken. En als je na deze mededeling niet meer naar de cursus mag? Je kunt er ook voor kiezen om dit vak met thuisstudie te gaan doen, of te kijken of er mogelijkheden tot opleiding zijn bij je eventuele nieuwe werkgever. Als je denkt dat vertellen dat je gaat solliciteren negatieve gevolgen heeft voor de werksfeer kun je er ook voor kiezen het niet te zeggen, en de cursus als een beloning beschouwen voor je extra werk in de afgelopen periode. Maar de openheid naar je werkgever kan nog een heel ander voordeel hebben. Als hij weet wat jij zoekt in een nieuwe functie, en hij wil je graag behouden voor het bedrijf, is er misschien opeens wel veel meer mogelijk. Het zou niet de eerste keer zijn dat er voor de doorgroei van een goede werknemer toch ruimte kan worden gemaakt in het budget.